• 30 dagen retourtermijn!
  • Jij bepaalt de leverdatum
  • Maak gratis gebruik van onze adviseurs

Honden

Verfijn je selectie
Verfijn je selectie

Hondenvoer bestellen

Dierengemak levert verschillende soorten hondenvoer. We verkopen echter alleen voer van de beste kwaliteit, zodat je zeker weet dat je de juiste voeding in huis haalt voor je trouwe viervoeter. Geen hond is hetzelfde: dit geldt bijvoorbeeld voor de conditie, de gezondheid en de specifieke behoeften van je dier. Daarom koop je bij Dierengemak de hondenvoeding die helemaal past bij jouw hond. Kies bijvoorbeeld voor droog hondenvoer, natvoer, snacks of speciale voeding voor moeder en puppy. Hondenvoer bestellen bij Dierengemak is heel eenvoudig, maar kom je er niet uit of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Droog of nat hondenvoer?

Op deze pagina zie je het totaaloverzicht van de hondenvoer die wij verkopen. Maar hoe bepaal je welke soort hondenvoeding je eigenlijk moet kiezen? Wanneer kies je voor droog hondenvoer, en wanneer voor natvoer? Daar leggen we je graag iets meer over uit. Vergeleken met natvoer heeft droogvoer als voordeel dat het gebit van je hond er makkelijker gezond door blijft. Dit komt door het vele kauwen en de aanmaak van speeksel. Natvoer is vaak zacht en plakkerig, waardoor tandplak en tandsteen sneller gevormd kunnen worden. Houd sowieso een vast ritme voor gebitshygiëne aan (bijvoorbeeld met een dagelijkse poetsbeurt), zeker als je je hond vaak natvoer geeft.

Let op voldoende vocht bij droogvoer

Daarnaast kun je droogvoer ook eenvoudig (thuis of buitenshuis) als beloning gebruiken. Droogvoer bederft niet snel en verliest niet gauw aan smaak, waar dat bij natvoer wel sneller gaat. Kies je voor droogvoer, zorg er dan wel voor dat je hond voldoende vocht binnenkrijgt. Je kunt eventueel ook natvoer met droogvoer mengen, om meer in de vochtbehoefte te voorzien.

Aroma van natvoer bevordert de eetlust

Natvoer wordt door de meeste honden heel lekker gevonden, vooral als je het een beetje opwarmt. Er komt over het algemeen veel meer geur af van natvoer, waardoor de eetlust van je hond wordt gestimuleerd. Heb je een hond die niet graag eet of er enigszins moeite mee heeft, dan kun je uitstekend kiezen voor nat hondenvoer.

Je moet bij het kiezen van hondenvoer ook rekening houden met de conditie, de leeftijd en de grootte van je hond: puppy’s hebben een grotere energiebehoefte, terwijl oudere honden vaker vezels nodig hebben en minder calorieën.

Heb je twijfels over de soort voeding die je moet kiezen? Dan is het altijd verstandig om je dierenarts te laten adviseren.

Online hondenvoer bestellen bij Dierengemak

De juiste voeding voor je hond bestel je eenvoudig in de webshop van Dierengemak. Kies uit verschillende topmerken, zoals Royal Canin, Acana, Orijen en Bozita Robur. Heb je vragen over ons assortiment, of over het bestellen van hondenvoer? Laat het ons dan even weten. 


Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Winkelmand
Nederlands
Jouw filters